Våra hundar

SEVCH

Elizabeth AiJa II Set Bohemicus "Dansa"

Air Set Von Masterhof X  Hickson Just a Jagolo


Född 2018-06-26

Länk till avelsdata HÄR!


Ögonlyst U.A 2019-07-06

Excellent på exteriörbedömning

Skottfast (U.A genom viltspårschampionat)


SEUCH SEVCH RLDN AGHD1 AGD1

Lilla Enebys Legolas "Dexter"

Lilla Enebys Kom´Kamelia X Rivendells Cúthalion


Född 2015-01-15

Länk till avelsdata HÄR!


Ögonlyst U.A 2019-07-06

HD C 


Skottfast (U.A genom MH)


BIR på utställning (Svensk utställningschampion)

CERT i hoppklass 3
CERT i agilityklass 3

HP i viltspår

Kvalad till Agility SM 2020/2021

Dexterity Adventures Delta

Elizabeth AiJa Set Bohemicus X Lilla Enebys Legolas


Född 2020-10-04

Länk till avelsdata HÄR!


Skottfast U.A genom viltspårsprov

BIR på utställning (CERT + Nordic CERT)

1:a pris ökl viltspårsprovGripen JeDa Set Bohemicus "Tintin"

Jen Set la Fantastique des Fringants Complices X  Darius Sanela


Född 2020-05-31

Länk till avelsdata HÄR!


Ögonlyst U.A 2021-05-18

Excellent på exteriörbedömning

Skottfast (U.A genom BPH)


Gripen delägs tillsammans med Rivendells kennel och bor hos fodervärd strax utanför Göteborg

B-kullen föddes 30/9-21

Alla valpar är tingade!


Elizabeth AiJa Set Bohemicus "Dansa"

&

Gripen JeDa Set Bohemicus "Tintin"Går ni i valptankar? Hör gärna av er till oss så berättar vi mer om rasen och våra hundar, vi har också möjlighet att ta emot besök efter överenskommelse. När ni funderar på valp så vill vi gärna att ni har tänkt över hur hunden ska ha det under dagarna när ni arbetar, dagis/dagmatte eller liknande? Vi vill också gärna veta vilka kurser ni tänkt gå och hur ni ser på ert eventuella blivande "pinscherliv". 

Vi ser det inte som en nödvändigthet att man tävlar aktivt med sin pinscher men rasen är påhittig med mycket energi och kräver stimulans i form av aktiviteter och en närvarande ägare som gärna gör roliga saker tillsammans med sin hund.
Gällande Covid-19


HÖGT TRYCK -  Det är väldigt högt tryck på valpar runt om i Sverige just nu. Det gör att det är extra viktigt för oss som uppfödare att försöka reda ut vilka spekulanter som har tänkt igenom sitt framtida hundköp noga och inte "spontant" tycker att det är lägligt med hund för att utomlandsresan blev inställd. Det kan vara lämpligt att skaffa valp just nu för att man går mellan jobb, är permitterad eller liknande men en hundvalp växer upp och lever i flera år. Då är det viktigt att man tänkt till hur det ska fungera den dagen man jobbar heltid igen eller får ett nytt jobb. Det är alltså inte läge att spontanköpa en hund bara för att tiden räcker till just nu, tiden behöver räcka till under många år framöver!


KONTAKT - Vi får väldigt mycket samtal och mejl just nu och därför är det extra viktigt att ni har tänkt till kring er situation innan ni hör av er till oss, såsom hundens situation på dagarna, era erfarenheter av hund sedan tidigare, vad ni förväntar er hos en pinscher och vilka frågor ni kan tänkas ha. En mer detaljerad första kontakt kommer göra det betydligt enklare för oss att "sålla" bland alla förfrågningar!

BESÖK - vi tycker det är viktigt att man får träffa blivande föräldrar och uppfödare innan så man kan bilda sig en god uppfattning kring vad man kan förvänta sig när man får hem en valp, därför tar vi gärna emot besök! Däremot under lite andra former än tidigare under rådande omständigheter. Vi vill självklart att ni ringer och pratar med oss först, ni ska vara fullt friska och besöket kommer ske utomhus i vår trädgård/på vår altan där det är möjligt att hålla avstånd. Vi tar gärna en kortare promenad i skogen också alternativt tränar lite agility på våran träningsplan.Kombinationen Dansa & Tintin


Inavelsgrad 0,8%

Vi förväntar oss energiska, lekfulla och glada individer efter Tintin och Dansa. Bägge hundarna är skottfasta, trygga med att lämnas hemma men är också en självklar del av vardagen.


 I Tintins fall handlar det mycket om att hänga med matte och husse på jobbet bland alla roliga kollegor som uppskattar hans öppna och härliga sätt. Sedan att spendera mycket tid i stallet med bästa häst-kompisen och en och annan utflykt med segelbåten. Han spenderar förstås också tid med lillmatte för trix och träning och går under beskrivningen "Go å gla´kexchokla´".


 Dansa bor med oss i flocken och tränar och tävlar aktivt i agility när hon inte ligger ute i trädgården och solar i utesoffan eller under täcket i sängen om det regnar. Hon är också en utmärkt spårhund och visar fint fokus och hängivenhet i träningssammanhang. Hon är glad, lättlärd och pigg, hänger alltid med på äventyr och är van att resa, sova på hotell och åka båt.


Båda hundarna har lekfullheten, nyfikenheten och drivet gemensamt. Tintin är en mer naturligt hanterbar hund än Dansa som fungerar utmärkt med familj och vänner men vill gärna känna efter själv inför främlingar och under kravhantering, när hon fått hälsa på eget initiativ tycker hon om alla och tränar även med andra utan problem. Vi tror att Tintins ypperliga hanterbarhet kommer bidra till valparnas grundtrygghet och fungera bra med Dansas glada och nyfikna sätt. Bägge hundarna kompletterar också varandra fint exteriört och är rastypiska med betyget Excellent på exteriörbedömning.