Våra hundar

SEVCH

Elizabeth AiJa II Set Bohemicus "Dansa"

Air Set Von Masterhof X  Hickson Just a Jagolo


Född 2018-06-26

Länk till avelsdata HÄR!


Ögonlyst U.A 2019-07-06

Excellent på exteriörbedömning

Skottfast (U.A genom viltspårschampionat)


SEUCH SEVCH RLDN AGHD1 AGD1

Lilla Enebys Legolas "Dexter"

Lilla Enebys Kom´Kamelia X Rivendells Cúthalion


Född 2015-01-15

Länk till avelsdata HÄR!


Ögonlyst U.A 2019-07-06

HD C 


Skottfast (U.A genom MH)


BIR på utställning (Excellent + CK)

CERT i hoppklass 3
CERT i agilityklass 3

HP i viltspår

Kvalad till Agility SM 2020/2021

Dexterity Adventures Delta

Elizabeth AiJa Set Bohemicus X Lilla Enebys Legolas


Född 2020-10-04

Länk till avelsdata HÄR!

Gripen JeDa Set Bohemicus "Tintin"

Jen Set la Fantastique des Fringants Complices X  Darius Sanela


Född 2020-05-31

Länk till avelsdata HÄR!


Excellent på exteriörbedömning


Gripen delägs tillsammans med Rivendells kennel och bor hos fodervärd strax utanför Göteborg


Gällande Covid-19


HÖGT TRYCK -
Det är väldigt högt tryck på valpar runt om i Sverige just nu. Det gör att det är extra viktigt för oss som uppfödare att försöka reda ut vilka spekulanter som har tänkt igenom sitt framtida hundköp noga och inte "spontant" tycker att det är lägligt med hund för att utomlandsresan blev inställd. Det kan vara lämpligt att skaffa valp just nu för att man går mellan jobb, är permitterad eller liknande men en hundvalp växer upp och lever i flera år. Då är det viktigt att man tänkt till hur det ska fungera den dagen man jobbar heltid igen eller får ett nytt jobb. Det är alltså inte läge att spontanköpa en hund bara för att tiden räcker till just nu, tiden behöver räcka till under många år framöver!


KONTAKT - Vi får väldigt mycket samtal och mejl just nu och därför är det extra viktigt att ni har tänkt till kring er situation innan ni hör av er till oss, såsom hundens situation på dagarna, era erfarenheter av hund sedan tidigare, vad ni förväntar er hos en pinscher och vilka frågor ni kan tänkas ha. En mer detaljerad första kontakt kommer göra det betydligt enklare för oss att "sålla" bland alla förfrågningar!

BESÖK - vi tycker det är viktigt att man får träffa blivande föräldrar och uppfödare innan så man kan bilda sig en god uppfattning kring vad man kan förvänta sig när man får hem en valp, därför tar vi gärna emot besök! Däremot under lite andra former än tidigare under rådande omständigheter. Vi vill självklart att ni ringer och pratar med oss först, ni ska vara fullt friska och besöket kommer ske utomhus i vår trädgård/på vår altan där det är möjligt att hålla avstånd. Vi tar gärna en kortare promenad i skogen också alternativt tränar lite agility på våran träningsplan.


Valpar planeras tidigast hösten 2021


Går ni i valptankar? Hör gärna av er till oss så berättar vi mer om rasen och våra hundar, vi har också möjlighet att ta emot besök efter överenskommelse. När ni funderar på valp så vill vi gärna att ni har tänkt över hur hunden ska ha det under dagarna när ni arbetar, dagis/dagmatte eller liknande? Vi vill också gärna veta vilka kurser ni tänkt gå och hur ni ser på ert eventuella blivande "pinscherliv". 

Vi ser det inte som en nödvändigthet att man tävlar aktivt med sin pinscher men rasen är påhittig med mycket energi och kräver stimulans i form av aktiviteter och en närvarande ägare som gärna gör roliga saker tillsammans med sin hund.