Köpa valp av oss

När du köper valp av oss är valparna:


- Registrerade i Svenska kennelklubben

- Avmaskade regelbundet

- Veterinärbesiktade

- Vaccinerade*

- ID-märkta med chip

- Dolda fel försäkrade (alla valpar är individuellt försäkrade i Agria från 6 veckors ålder för bästa skydd)


*OBS. Då det inte längre tillhandahålls enbart parvovaccin och pinschern har en påvisad överkänslighet mot DHPPI vaccin så är våra valpar endast vaccinerade mot kennelhosta vid leverans och vi rekomenderar att ni följer rekomendationer från FASS och vaccinerar med DHPPI från 13 veckor. Läs mer HÄR!


Med valpen följer bl.a:


- Valpens stamtavla 

-  Vaccinationskort och informationsblad om vaccinreaktioner.

- Svenska kennelklubbens köpeavtal

- Veterinärens besiktningsprotokoll

- Bok med skötselråd

- Filt och mjukisdjur

- Startpaket med foder 

- Valphalsband och koppel

- Kit med klicker, kampleksak, pipisar för byteshandel och reseskål, perfekt för kurs och träning!Du får också:


- 1 års gåvomedlemskap i Pinschersektionen


- Möjlighet till träffar, valpkurs, läger och annan träning både privat och i grupp samt gemensamma BPH tillfällen.
Vi finns självklart tillgängliga för råd och support under hela hundens liv!


BESÖK! Vi tycker det är viktigt att man får träffa både tiken som ska valpa och uppfödare innan man bestämmer sig för valp. Detta för att man ska kunna bilda sig en god uppfattning kring vad man kan förvänta sig när man får hem sin valp, både gällande rasen i största allmänhet och individerna specifikt.


Vi tar därför gärna en promenad, tar en fika i köket eller på altanen om vädret tillåter och visar glatt upp lite agility på våran träningsplan om man är nyfiken på det!


Välkomna att höra av er!

Ami 0766237483 / info@teamdexterity.se

VÅRAN PROCESS Det är många steg i väntan på sin nya familjemedlem, parning, bekräftad dräktighet, antal valpar, de första kritiska dygnen och inte minst veterinärbesiktning. 

Vi strävar efter att ha en öppen och tät dialog med våra valpintressenter där vi uppdaterar om allt från parning till valparnas första avmaskning och andra framsteg. Vi tar emot besök från vecka 4 beroende på hur valpar och mammahund mår och väjer ut individer vid ca 6,5 veckor då vi vill hinna bilda oss en så god uppfattning som möjligt kring vilken valp som passar just ert hem bäst. 

Vi väntar förhoppningsvis Dexterity D-kull!

Rivendells Dreamy "Ziia" har parats med DKUCH DKJUCH CIB-J Nice And Dandy Tarzan "Tarzo". Går allt som planerat väntas svart/röda valpar runt 13 juli med leverans runt 7 september 2024.


Inavelsgrad 0,4%


Båda föräldrarna uppfyller samtliga rasklubbens rekommendationer om ögonlysning, mentalbeskrivning och exteriörbedömning och är stabila och friska familjehundar med glada och tillgängliga temperament.

Tarzan bor med sin familj i Danmark men reser också en hel del i Frankrike. Han är glad, trygg med hantering, skottfast och får ofta beröm för sitt fina och stabila temperament på diverse hundutställningar. Han är Dansk utställningschampion, Dansk juniorchampion såväl som Internationell juniorchampion. Tarzan är 50 cm hög och väger ca 19 kg.

Ziia är dotter till våran Dexter och en oerhört glad och framåt tjej som tränar både agility och rallylydnad. Hon är lätthanterad och skottfast, utställd med både Svenskt och Danskt utställningscertifikat och är mamma till våran C-kull som föddes i januari 2023. Tack vare mycket fint samarbete med hennes familj har vi fått möjligheten att låna in henne för ännu en kull vilket vi är enormt glada och tacksamma för. Ziia är 50 cm hög och väger ca 18 kg.

Vill ni veta mer?


VALPTANKAR? Hör gärna av er till oss så berättar vi mer om rasen och våra hundar, vi har också möjlighet att ta emot besök efter överenskommelse. När ni funderar på valp så vill vi gärna att ni har tänkt över hur hunden ska ha det under dagarna när ni arbetar, dagis/dagmatte eller liknande? Vi vill också gärna veta vilka kurser ni tänkt gå och hur ni ser på ert eventuella blivande "pinscherliv". 

Vi ser det inte som en nödvändigthet att man tävlar aktivt med sin pinscher men rasen är påhittig med mycket energi och kräver stimulans i form av aktiviteter och en närvarande ägare som gärna gör roliga saker tillsammans med sin hund.